Populära skäggtrender

Eftersom skägget som sagt har blivit en av männens populära stämplar för deras utseende, finns det nu skägg i många olika former beroende på ens smak. Den som kanske förekommer allra mest bland män är skäggstubben. Det är en vanlig stil som också kan förekomma i flera former beroende på vilka områden som man väljer skägget växa ut. Den karaktäriseras som en kort stil som oftast växer ut över den större delen av kinden samt hakan.

Att vara helrakad är också en väldigt vanlig stil och innebär i stort sett att man har rakat bort allt skägg. Däremot kan denna stil vara en av de stilar som man ständigt måste trimma eftersom man snabbt kan gå från att vara helrakad till att ha en kort skäggstubb. Detta varierar dock från person till person eftersom skäggets växthastighet är olika.

En skäggstil som kanske inte syns lika ofta på gatorna men är välkänd bland det svenska folket är då man låter skägget och mustaschen växa samman och låta det växa en bit under hakan. Denna skäggstil klassas ofta ihop med Alexander Bard, som ofta igenkänns just genom hans skägg. Stilen är som sagt inte lika vanlig som att vara helrakad eller ha skäggstubb, men är en av Sveriges mest igenkända på grund av Alexander Bards medverkan i Idoljuryn.